De ce este indicat sa apelezi la leasing auto rulate, in timp de criza

In plina pandemie de coronavirus, reprezentantii companiilor incearca sa isi pastreze cat mai mult timp lichidatile si sa isi promoveze totusi afacerile. Multe companii care aveau in plan sa achizitioneze masini, amana acest lucru din teama de a face investitii, dar si din nevoia de a avea lichiditati.

Aceasta teama este de inteles, insa nu si cand vine vorba despre achizitionarea unei masini. Pentru a putea depasi cu bine contextul in care ne aflam, trebuie sa tinem cont de doua reguli importante. In primul rand, banii trebuie sa circule pentru a ajuta economia. Iar in al doilea rand sunt importante lichiditatile – adica sa ne pastram banii cash si sa ii folosim pe ai altora: apeland la un leasing auto rulate, este cea mai la indemana solutie.

Te poti folosi de o masina, pe care sa o platesti in rate si sa iti pastrezi lichiditatile pentru alte investitii. Nu trebuie sa iti fie teama de un imprumut in plina pandemie de coronavirus, mai ales daca este vorba despre un leasing auto rulate. Pentru a-ti dezvolta afacerea, ai nevoie de investitie in tot ceea ce iti aduce profit. Aceasta gandire este foarte folosita in Vest. De exemplu, in Germania, foarte multe companii prefera sa isi achizitioneze o masina in leasing, si nu sa devina proprietare.

Leasing auto rulate, solutie pentru supravietuirea companiilor in timp de criza

Daca in teorie, pentru persoanele fizice, imprumuturile nu sunt neaparat o varianta in plina criza, situatia este alta pentru companii. Pastrarea lichiditatilor, in cazul acestora, poate insemna salvarea de la faliment. In aceasta perioada, lichiditatile sunt foarte importante pentru a face profit. De aceea este indicat ca orice entitate economica sa foloseasca banii altora cand vine vorba despre achizitionarea unei masini.

Pentru ca o companie sa supravietuiasca trebuie sa produca bani, iar pentru asta trebuie sa investeasca si sa se adapteze vremurilor in care traim.

Companiile trebuie sa produca, iar produsul final trebuie sa circule. Pentru a circula este nevoie de transport. Indiferent ca vorbim despre mici producatori, care acum se axeaza pe livrarea la domiciliu, restaurante sau alte afaceri care inainte functionau in alt mod, acum, lucrurile s-au schimbat. Pentru a supravietui, multe comapanii s-au adaptat cererii pietei de a livra marfa la domiciliul clientului. Iar pentru acest lucru a trebuit sa investeasca intr-o masina.

Poti face bani doar investind. Prin urmare, orice solutie de a pastra lichiditatile in firma, reprezinta un avantaj pentru un potential profit.

Leasing auto rulate pentru firme si PFA-uri

Achizitia unei masini sau a mai multor masini in leasing, poate fi o solutie pentru supravietuirea unei companii sau a unui PFA.

Important de mentionat este faptul ca orice entitate economica poate obtine un leasing auto pentru autoturisme rulate indiferent de vechime si de venituri (pot fi nou-infiintate sau chiar pe pierdere).

Companiile au un alt avantaj, dobanzile pentru un leasing auto sunt sub 5%. In plus, compania noastra, Pickwell Group, colaboreaza cu cele mai importante firme de leasing auto rulate din Romania. Iar avantajul pe care orice client il are in momentul in care decide sa lucreze cu noi este faptul ca poate alege dintre o gama foarte variata de masini. Mai multe informatii despre achizitionarea unei masini in leasing gasesti pe site-ul nostru Pickwell.ro.

2019, anul cu cel mai mic numar de insolvente

Anul 2019 a fost anul cu cel mai mic numar de insolvente, fiind o piata favorabila pentru numeroase companii, dar si pentru firmele noi deschise si PFA-uri.

In anul 2019 au fost deschise 134.200 de entitati economice (firme sau PFA-uri), cel mai mare numar deschise intr-un singur an, in Romania. Iar numarul de companii nou deschise creste de la un an la altul.

Un alt argument pentru care este indicat sa alegi leasing auto este faptul ca te poti bucura de masini second hand care nu au o vechime mare pe piata. Stiai ca 78% dintre masinile din Romania, detinute de proprietari, au peste 10 ani vechime? Potrivit mediafax.ro, parcul auto din Romania era la finalul lui 2019 de 8.749.390 vehicule inmatriculate dintre care 78.1% apartineau persoanelor fizice.

In acelasi timp, in Germania, ponderea persoanelor care detin o masina proprie a scazut de la 43% la 36% in ultimii zece ani. In schimb flotele auto - fie ca apartin companiilor, firmelor de inchirieri sau platformelor de mobilitate- au crescut, in aceeasi perioada de la 57% la 64%, potrivit sursei citate.

Firme de leasing in Romania

Oferim solutii de finantare pentru toate categoriile de firme, chiar si in aceasta perioada in care traversam cea mai mare criza sanitara. A fost eliminata chiar si semnarea contractelor, care acum se face online. Detalii aici.

In acelasi timp, Pickwell.ro ofera solutii de leasing auto pentru firme noi, firme fara activitate, sau chiar si firmelor care se afla in pierdere. Orice societate comerciala poate obtine autoturisme rulate in leasing in acest moment iar dobanzile sunt sub 5%. In comparatie cu o linie de credit pentru capital de lucru, unde dobanzile pot ajunge pana la 10%, leasingul reprezinta cea mai ieftina, sigura si buna alternativa.

Un alt avantaj de a achizitiona auto rulate in leasing in aceasta perioada este faptul ca firmele de leasing auto s-au adaptat si au acordat perioada de gratie in perioada de izolare. Cu siguranta, daca vor urma si alte perioade mai grele, firmele de leasing auto vor acorda facilitati clientilor.

De ce sa achizitionezi masini in leasing?

Achizitionarea unei masini in leasing este cea mai avantajoasa afacere, in special pentru companii. Imagineaza-ti urmatoarea situatie: ca firma, PFA sau alta entitate economica, ai un buget de 10.000 euro. Ai putea investi toti banii intr-o masina (ramanand fara ei), sau ai putea apela la un leasing. Daca apelezi la un leasing platesti doar 150 de euro lunar, incluzand asigurarea casco, si ramai cu banii. Indiferent de activitatea companiei, daca rulezi banii cu o marja normala intr-o luna, masina in leasing se plateste singura, iar compania ramane si cu profit in urma investitiei.

Avantajele apelarii la auto rulate in leasing

Apelarea la un leasing are numeroase avantaje. Printre acestea amintim:

  • Avantaje fiscale legate de deductibilitate. Firmele si companiile care apeleaza la leasing isi pot deduce cheltuielile chiar si cu 100%, in functie de incadrarea din contabilitate.
  • Leasingul auto ridica standardul companiei. Daca in cazul achizitionarii unei masini diferentele de pret dintre una mai noua si mai buna ajung la cateva mii de euro, cand vine vorba de leasing auto aceste diferente sunt de 20-25 euro. Asadar, daca tintesti masini mai scumpe, care sa aduca un plus de imagine companiei, alege masini in leasing. Costul generat va fi unul infim daca te gandesti la toate beneficiile pe care aceasta investitie ti le aduce, de la productivitate si pana la statut.
  • Masina eligibila pentru leasing auto nu poate fi mai veche de 5 ani si trebuie sa fie vanduta de un dealer autorizat. In plus, daca alegi sa faci leasing la Pickwell.ro, ai garantia ca noi facem toata documentatia, de la preluarea documentelor, aprobarea si pana la livrarea masinii.

Concluzii leasing auto rulate

Ca o concluzie, este important sa ne amintim ca orice entitate economica (companie sau PFA) poate obtine un leasing auto rulate, indiferent de vechime si de starea economica (pierderi si profit). Toate aceste entitati economice, indiferent de situatie, beneficiaza de o dobanda mai mica de  5%.

In plus, noi, la Pickwell.ro, avem colaborari cu cele mai importante firme de leasing auto din Romania. Prin urmare, daca apelezi la serviciile noastre ai avantajul ca poti alege dintre o gama foarte mare de masini.

Este important ca in perioada de criza, companiile sa pastreze banii proprii si sa foloseasca banii altora, cum ar fi banii bancilor sau firmelor de leasing auto. Tocmai de aceea, achizitionarea unei masini in leasing este cea mai buna idee la acest moment. Banii raman in companie, iar costurile lunare sunt foarte mici.

In plus, este nevoie ca entitatile economice sa scape de dorinta de a avea o masina proprietate personala. In timp, aceasta este mult mai costisitoare decat o masina in leasing. In tarile occidentale tot mai multe companii (dar si persoane fizice) apeleaza la achizitionarea unei masini in leasing, tocmai din cauza costurilor mai mici, dar si a faptului ca au posibilitatea de a pastra banii pentru alte investitii. Atat persoanele fizice cat si companiile din tarile occidentale apeleaza tot mai des la diverse forme de finantare pentru bunurile achizitionate, in special cand vine vorba despre masini.

📞 Contact : 0742 127 939

✉️ e-mail: contact@pickwell.ro