Verificare kilometraj auto second hand

In majoritatea cazurilor, teama de a nu cumpara o masina second hand cu kilometraj falsificat, este prima care apare. O masina cu kilometraj necunoscut este supusa unor riscuri majore. Spre exemplu, luam in calcul schimbul distributiei peste 50.000 km insa aceasta in realitate trebuia schimbata cu 30.000km in urma. Intre timp, distributia se poate rupe si poate produce pagube de multe mii de Euro. De aceea avem nevoie de o verificare kilometraj auto second hand.Verificare kilometraj auto second hand

Aceste riscuri sunt cunoscute de clienti. In plus, exista statistici care ne arata ca aproape jumatate din masinile aduse de afara sunt cu kilometraj falsificat. Cu toate acestea, numarul de masini aduse de afara a crescut cu aproape 80% in 2018 fata de  perioada similara a anului trecut. In plus, nu putine sunt cazurile in care clientii afla ulterior care este kilometrajul real al masinii proaspat achizitionate.

Singura posibilitate pentru aflarea kilometrajului unui auto second hand este consultarea istoricului furnizat de catre o reprezentanta auto. Cu toate acestea, este foarte important sa filtrati intr-o prima faza canalul de vanzare a vehiculelor

Va rugam sa luati in considerare urmatoarele aspecte pentru a evita sa picati in capcana inselatoriilor.

Sursa vehiculelor

Alegeti tot timpul un dealer autorizat pentru vanzari masini second hand. Acesta nu va risca niciodata viitorul unui business pentru un profit suplimentar de cateva sute de Euro. In plus, un business se construieste pe termen lung iar oricine gestioneaza o afacere stie ca fidelizarea si recomadarea reprezinta metode de crestere a vanzarilor. Prin urmare, in majoritatea cazurilor, verificarea kilometrajului unui auto second hand este facuta in prealabil de catre dealerul autorizat.

Avem in stoc masini cu o vechime mai mare pentru care facem diagnoza detaliata inainte de achizitie. Exemplu este acest BMW X3 xDrive pentru care putem pune la dispozitie toate informatiile posibile, de la achizitia de noua pana in prezent. Diagnoza a fost efectuata la un dealer autorizat BMW.

Alegeti preponderent masini rulate in Romania. Este foarte greu sa te intorci catre vanzatorul din Germania in cazul unei reclamatii. In aceste situatii, relatia dupa finalizarea vanzarii este inexistenta.

Nu ezitati sa cereti informatii despre proprietari, istoricul service, etc. Noi furnizam de la prima postare a anunturilor inclusiv numele utilizatorului care a detinut masina. Nu ascundem numerele de inmatriculare in pozele masinii sau detaliile despre proprietar din talon. Totul trebuie sa fie transparent. Exemplu aici: https://pickwell.ro/listings/volkswagen-polo-1-4tdi/

Verificarea online a seriei de caroserie

Solicitati seriile de caroserie pentru verificare. Renuntati la vanzatorii care refuza sa va furnizeze aceasta informatie. Este mult mai simplu de ales o masina care are deja in anunt aceasta informatie. Exista multe site-uri care promoveaza verificarea online a seriei de caroserie. Cel mai sigur mod de a afla istoricul unei masini si a kilometrajului real este sa consultati un dealer autorizat. Nu exista in acest moment o baza centralizata de unde putem prelua on-line toate aceste informatii. Prin urmare, acest tip de verificare ne poate furniza de cele mai multe ori informatii partiale.

Consultarea istoricului de intretinere

Solicitati vanzatorului sa va arate carnetul de intretinere. Impreuna cu carnetul de intretinere, trebuie sa vi se puna la dispozitie si istoricul preluat din sistemul electronic. Spre exemplu, veti regasi atasat anunturilor noastre, un fisier individual care contine toate interventiile realizate pe perioada utilizarii vehiculului rulat. Exemplu aici: https://pickwell.ro/vanzari-auto-second-hand/

Este foarte simplu de analizat intervalul de revizii si kilometrajul anual.

Pasii de mai sus reprezinta, in sinteza, verificarea kilometrajului unui auto second hand. Daca vanzatorul de masini second hand refuza sa va puna la dispozitie informatiile solicitate, recomandam sa alegeti o alta varianta.

Pentru auto second hand cu istoric service si kilometraj real, va rugam sa consultati stocul nostru pe cele doua platforme de promovare: Pickwell si Autovit.

Speram ca articolul va va ajuta in viitoarele achizitii.

Succes!