De ce este important sa efectuezi o verificare a istoricului auto

Daca ai fost macar o data client de masini, probabil nu esti strain de ceea ce inseamna verificare km RAR sau verificare rarom. Primul lucru la care trebuie sa te gandesti atunci cand doresti sa achizitionezi o masina second-hand este verificarea istoricului auto. Aceasta verificare trebuie facuta in surse sigure, care sa ofere informatii cat mai complete despre masina pe care urmeaza sa o cumperi, astfel incat sa nu iti puna viata in pericol si sa te asiguri ca nu va trebui sa faci investitii suplimentare pentru reparatii.

Verificare km RAR, cea mai populara optiune, dar incompleta

Verificarea unei masini second-hand poate fi realizata gratuit la RAR (Registrul Auto Roman). De mentionat insa este faptul ca la aceasta institutie verificarea este una partiala, care nu ofera date complete, daca alegi optiunea gratuita. RAR percepe o taxa suplimentara pentru elaborarea unui raport al daunelor sau alte informatii caracteristice autoturismului pe care urmeaza sa il achizitionezi. Dar si acest raport este unul incomplet.

O verificare rarom gratuita te ajuta sa afli doar cateva informatii de baza precum: originea masinii, cand a fost efectuat ITP-ul sau normele de poluare. De asemenea, se face si o verificare a km la RAR. Toate aceste informatii sunt utile, dar incomplete si nu te ajuta sa iei o decizie obiectiva.

Mai mult, raportul de daune, care este contra cost, nu ofera informatii detaliate, iar costul nu este justificat avand in vedere informatiile primite. O verificare rarom completa te va ajuta sa afli, pe langa verificare kilometri RAR, doar informatii generale despre daunele masinii.

Ce trebuie sa faci pentru a efectua o verificare km RAR

Pentru a verifica istoricul masinii, cele mai multe persoane apeleaza la o verificare rarom. Se efectueaza o verificare online generala, apoi cei care doresc pot plati o taxa pentru a beneficia de mai multe informatii. O verificare kilometri RAR este utila pentru a afla rulajul real al masinii.

Verificarea online este foarte simpla. Trebuie doar sa stii VIN-ul masinii pe care-l poti introduce pe site-ul RAR si vei afla instant cateva informatii despre masina, dar vei putea face si o verificare km RAR.

Vei obtine insa doar cateva date precum: activitatile derulate la RAR si numarul de kilometri inregistrati la bordul masinii (kilometri regasiti in baza de date a RAR sau a statiilor ITP autorizate), existenta/valabilitatea cartii de identitate a vehiculului, cateva date tehnice si de identificare, norma de poluare si valabilitatea ITP.

Verificare completa a autoturismului doar pe Pickwell

Este important ca in momentul in care doresti sa achizitionezi o masina second-hand sa-i faci o verificare amanuntita inainte de a o cumpara. De preferat intr-un loc in care doresti tu, nu vanzatorul, pentru a avea incredere ca verificarea este efectuata corect si nu sunt ascunse daune. Exista site-uri specializate care-ti ofera multe informatii despre istoricul auto, cum ar fi CarVertical.

Masinile pot fi facute sa para intacte, chiar daca au daune severe, iar kilometrajul poate fi modificat. Probabil ai auzit despre verificarea istoricului de accidentari, al vin decoder-ului sau de verificare kilometri RAR. Toate aceste informatii, dar si multe altele, te vor ajuta sa-ti faci o idee cu privire la autoturismul pe care urmeaza sa-l cumperi.

De cele mai multe ori, vanzatorii de masini second-hand nu doresc sa dezvaluie date reale despre istoricul masinii, mai ales daca aceasta a fost intens utilizata. Stiai ca intre 30 si 50% dintre masinile second-hand sunt vandute dupa falsificarea kilometrajului? De asemenea, potrivit statisticilor, una din 6 masini din Europa a fost implicata intr-un accident rutier major - un alt lucru ascuns de vanzatori.  Tocmai de aceea este foarte important sa cauti informatii despre masini in surse sigure, care sa iti ofere informatii cat mai detaliate si alte verificari complete ale masinii.

O verificare amanuntita a masinii te va ajuta sa afli care este starea reala a masinii pe care doresti sa o achizitionezi. Mai mult, verificarea istoricului iti poate dezvalui aspecte importante pe care nu le-ai sesizat la testarea masinii, mai ales daca nu esti expert in industria auto.

Daca doresti o verificare completa a masinii apeleaza la Pickwell Group. Iar daca intri aici pe site-ul nostru,  vei beneficia si de un discount de 15% pentru efectuarea unei verificari amanuntite a autoturismului care cuprinde:  istoricul de service al vehiculului, fotografii din istoricul de accidente, defectiuni frecvente ale fiecarui model de masina, un raport complet al daunelor ascunse, daca masina a fost sau nu furata sau folosita pentru servicii de taximetrie, dar si numarul real de kilometri.

Importanta alegerii unei verificari complete

Din pacate, sunt multi revanzatori in industria auto care profita de naivitatea oamenilor si ascund lucruri importante despre o masina pe care o pun la vanzare.

Pentru a te feri de pericole, inainte de a cumpara un autoturism second-hand, efectueaza o verificare completa a masinii, pentru a te asigura ca faci o investitie buna. Nimeni nu isi doreste o masina in care sa bage bani in reparatii sau o masina furata.

Asadar, poti apela la o verificare rarom care este accesibila pentru oricine si care cuprinde o verificare kilometri RAR, dar care nu iti ofera informatii complete sau poti alege serviciile oferite de pickwell.ro pentru o verificare completa si amanuntita. Este putin mai scumpa, insa ai garantia ca informatiile primite sunt din surse sigure si nu exista detalii care ti s-ar putea ascunde. Doar in acest fel vei putea sti cu exactitate care este starea reala a masinii, ce daune a suferit, cati proprietari a avut in realitate, daca este sau nu adusa din afara tarii sau daca masina a fost furata ori folosita pentru servicii de taximetrie. Orice informatie, oricat de mica, este esentiala pentru a te ajuta sa iei o decizie corecta.

Pretul pe care il dai pe o verificare amanuntita aici este infim in comparatie cu riscurile la care te expui conducand o masina avariata (dar care, aparent, arata bine) sau cu banii pe care ii vei da pe reparatii ulterioare.

📞 Contact : 0742 127 939

✉️ e-mail: contact@pickwell.ro

EVITA SA FII PACALIT !